Bestsellery
Mydło nagietkowe
Mydło nagietkowe
17,00 zł
szt.
Półkula różana
Półkula różana
6,00 zł
szt.
Olej z pestek śliwek
Olej z pestek śliwek
25,00 zł
szt.
SERUM MŁODOŚCI
SERUM MŁODOŚCI
62,00 zł
szt.

Hydrolat z róży białej

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.
Ocena: 5
Producent: -

Opis

 Na początek trochę o hydrolatach:

Powstają one podczas destylacji części lub całości roślin parą wodną. Czyli są to wodne wyciągi kwiatowe/ziołowe. W ten sposób zostają pozyskane i zatrzymane substancje aktywne roślin, z których zostały przygotowane stanowiąc idealny, naturalny sposób na odświeżenie i nawilżenie skóry. Zaleca się ich stosowanie podczas demakijażu, oczyszczania skóry lub celem jej nawilżenia, tuż przed nałożeniem olejku lub kremu. Ich często piękne zapachy działają aromaterapeutycznie, relaksując, łagodząc stres lub dla odmiany - pobudzając do działania. A nawet jeśli zapachu nie określimy jako piękny - na pewno zostanie to zrekompensowane cudownym działaniem hydrolatu. Nasza skóra będzie nam wdzięczna za taki cudowny dla niej napój :)

Róża jest jedną z najstarszych roślin ozdobnych, leczniczych i olejkodajnych cenionych już w starożytności. W kręgach kultury greckiej i rzymskiej róże uprawiano dla przyjemności były bowiem symbolem piękna, wdzięku, doskonałości, czystej miłości i namiętności. Stosowane były ponadto jako cenny surowiec do otrzymywania pachnideł i leków. Obecnie znanych jest ponad 10 tys. odmian róż, z których od strony aromatycznej najwyżej cenione są zapachy kwiatów róży damasceńskiej, stulistnej i białej. Hydrolat z róży białej należy do niezwykle rzadkich i ekskluzywnych hydrolatów.

Hydrolat z róży białej działa łagodząco, relaksująco i przeciwzapalnie. Zastosowany jako tonik albo mgiełka doskonale odświeża skórę. Wspomaga jej ukrwienie, przywraca kwaśny odczyn skóry, łagodzi podrażnienia i doskonale nawilża. Cera po jego zastosowaniu uzyskuje różaną świeżość. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą. Kompresy z wody różanej zmniejszają zaczerwienienie twarzy i zmęczenie oczu. Z tego względu woda różana jest cennym składnikiem płynów do demakijażu oczu.

Rekomendowana jest jako składnik w preparatach do pielęgnacji skóry wrażliwej z problemami naczynkowymi, z nadmiernym wydzielaniem sebum; regenerujących dla uszkodzonej, przesuszonej.

A przy tym... Obłędnie pachnie... zupełnie inaczej niż róża damasceńska -  delikatniej. Zapach jest bardzo relaksacyjny, szlachetny. Boski :)

No po prostu boski :)

Jak stosować hydrolat z białej róży?

  • jest odpowiedni dla skóry suchej, naczynkowej, dojrzałej, wiotkiej, podrażnionej, także tłustej i trądzikowej, w tym z trądzikiem różowatym;

  • jako tonik do twarzy – codziennie po umyciu rano lub/i wieczorem zwilżonym hydrolatem płatkiem kosmetycznym przetrzyj całą twarz oraz szyję i dekolt;

  • przed zastosowaniem olejku do twarzy - gdy olejek zaaplikujesz na wilgotną skórę, przetartą przed aplikacją hydrolatem, wzrośnie jego efektywność;

  • jako łagodzący kompres na podrażnione i opuchnięte okolice oczu – nasącz hydrolatem płatki kosmetyczne, połóż się i nałóż na 5-10 minut na zamknięte powieki;

  • do rozrabiania peelingów i maseczek (glinki, błota);

  • jako aromaterapeutyczny spray w przypadku napięcia nerwowego, stresu, lęku, depresji, bólu głowy – w ciągu dnia kilkakrotnie rozpyl hydrolat w niewielkiej odległości od twarzy a wieczorem spryskaj hydrolatem poduszkę.

 

SKŁAD (INCI): Rosa Alba Flower Water

 Sugestia: Przed pierwszym użyciem zrób test alergiczny, nanosząc hydrolat różany na mały fragment skóry np. za uchem.

* Hydrolat jak każda substancja pochodzenia naturalnego, może wywołać reakcje alergiczne lub wywołać podrażnienie skóry u osób wrażliwych na substancje naturalne pochodzenia roślinnego.  Reakcje takie są sprawią indywidualną naskórka i predyspozycji do wrażliwości na składniki roślinne. 

Pojemność: 50 ml

Butelka z ciemnego szkła z atomizerem

Należy przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 10 a 25ºC. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

---------

Oferowany produkt jest w 100% naturalny – jego zapach, kolor, konsystencja mogą więc się różnić nieznacznie w zależności od partii. 

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl